Érzelmi hullámvasút nélkül nincs körvívás!

2024. augusztus 8.

Gulyás Michelle fergetegesen nyitott Párizsban! 24-11-es vívása egészen a második helyig repítette a ranglistán. De Szép Balázs (18-17), Guzi Blanka (15-20) és Bőhm Csaba (13-22) is döntőbe juthatnak, sőt akár előkelő helyen is zárhatnak az olimpián.

Bőhm Csaba, az MTI-nek nyilatkozva azt ígérte, semmiképpen nem adja fel: „… kiteszem a lelkemet, hogy bejussak a döntőbe. Annyit tudok ígérni, hogy mindenemet kiadom és meglátjuk, mire lesz elég. Abszolút benne van még ebben a döntőbe jutás, megteszem, ami tőlem telik, de nyilván nem egyszerűsítettem meg a saját dolgomat.”

Szép Balázs újságírói kérdésre elmondta, hogy az elsőtől az utolsóig nehéz asszói voltak, nem jöttek könnyen a tusok: „…végig nagyon küzdöttem, úgyhogy elégedett vagyok a plusz eggyel. Egy kicsit ráfeküdtünk a vívásra, mert az volt eddig a gyengébb számom, idén eddig majdnem mindig pluszban vívtam a döntőkön, aminek nagyon örülök, és annak is, hogy most az olimpián is összejött a plusz egy.

A férfi rangsoroló vívás végeredménye. Fotó: UIPM közösségi felületei

Martinek János szövetségi kapitány a lányok versenye után nyilatkozott a Nemzeti Sportnak: 

„Gulyás Michelle …kimondottan magasra jutott vívásban, bízom abban, hogy a többi versenynapokon is hasonlót produkál. Guzi Blanka későn szállt be ebbe a sportágba, még nincs meg a megfelelő rutinja – de a vébén csak kettő tussal szúrt többet, ami tíz pont, és így lett második. Természetesen jól jönne az a tíz pont itt, de nem beszélhetünk hatalmas hátrányról. Mindannyiukon ott van az első olimpia terhe, csak Michelle tapasztalta meg három éve, milyen egy olimpia – bár még ott sem volt ilyen nyomás, hiszen a Covid miatt majdnem üres csarnokokban rendezték a versenyeket, éppen ezért még Michelle-nek is teljesen más élmény lehetett itt pástra lépni. Hogy még ezzel együtt is ilyen szinten vívott, az kiemelkedő.” 

A női rangsoroló vívás végeredménye. Fotó: UIPM közösségi felületei

Négy teljes szám, valamint egy rövidke bónusz vívás van még a döntőig, és a versenyzők is érzik, hogy nehéz jósolni. De bíznak abban, hogy kiharcolják a döntős részvételt. A fiúknak augusztus 9-én, pénteken, a lányoknak 10-én, szombaton folytatódik a küzdelem. Előbbieknél Bőhm Csaba az „A” elődöntőben, 13:00-kor, míg Szép Balázs a „B” csoportban, 17:00-kor kezd; míg utóbbiak esetében mindkét női versenyzőnk a 13:30-kor rajtoló „B” elődöntőbe rangsorolta magát.

Kiemelt kép: UIPM közösségi felületei